четвер, 30 січня 2014 р.

Майбутнє сучасних дітей неможливо уявити без комп’ютерів. Водночас, як показують новітні дослідження, комп’ютери погіршують результати навчання школярів. Як знайти золоту середину?
Особливо актуальна проблема комп’ютерної залежності. Фахівці у США не перший рік досліджують проблему JAD: маленькі пацієнти з таким діагнозом проводять за комп’ютером 16 - 8 годин на добу. Діти скаржаться на бажання якнайшвидше увійти в Інтернет — щойно прокинувшись або повернувшись зі школи. Якщо немає можливості це зробити, впадають у стан пригніченості й депресії. Найбільш схильні до цього захворювання діти вікової групи від 14 до 19 років.

Коли найкраще розпочинати ознайомлення дитини з комп’ютером? Щодо цього побутує безліч думок. Більшість фахівців стверджують, що ази комп’ютерної техніки можна опановувати не раніше 8 - 9 років (допустимо, але небажано з першого класу). У цьому віці дитині вперше можуть знадобитися найпростіші програми (Word, Excel, Internet Explorer або інший веб-браузер), щоб виконувати деякі домашні завдання або спілкуватися з однокласниками. Батькам слід потурбуватися про спеціальну навчальну літературу для дитини й для себе.

2 коментарі:

  1. Мені близький до душі хід твоїх думок на цб проблему...підтримую тебе...

    ВідповістиВидалити
  2. Комп"ютери сильно заполонили наш світ... але наше покоління потрапило в пастку порівняно недавно.... ми ще можемо згадати, що таке вулиця... А сучасні діти вже з малку скажуть, що таке "контакт"... але живе спілкування краще)

    ВідповістиВидалити